Sosyal Medya

Güncel

Özgür Suriye Ordusu’na eğitim o ilde verilecek

Türkiye’nin, Özgür Suriye Ordusu’na eğitimleri Kırşehir’de vereceği belirtildi.



DışiÅŸleri kaynakları, Özgür Suriye Ordusu’na verilecek eÄŸitim konusunda görüÅŸmelerin tamamlandığını belirterek, ilgili belgelerin Türkiye ve Amerika BirleÅŸik Devletleri’nde hukuki olarak inceleneceÄŸini söyledi. Türkiye’nin eÄŸitimleri KırÅŸehir’de vereceÄŸini kaydeden kaynaklar, yılda 2 bin kiÅŸinin ve toplamda 5 bin kiÅŸinin eÄŸitileceÄŸini aktardı.
 
Üsler konusunu görüÅŸüldüÄŸünü söyleyen kaynaklar, Türkiye’nin taleplerinin veAmerika BirleÅŸik Devletleri’nin beklentilerinin olduÄŸunu ifade etti. Kaynaklar, ortak harekat planlamasının yapılması gerektiÄŸinin altını çizerek, Türkiye’nin önceliklerinin uçuÅŸa yasak bölge ve güvenli bölge olduÄŸunu hatırlattı.
 
Türkiye’nin Irak’ta PeÅŸmerge’nin eÄŸitimine baÅŸladığını belirten kaynaklar, ÅŸu ana kadar 230 PeÅŸmerge’nin eÄŸitildiÄŸini ifade etti. PeÅŸmergenin Irak’taki özel kuvvetler tarafından eÄŸitildiÄŸini söyleyen kaynaklar, PeÅŸmerge’nin ihtiyaç oldukça eÄŸitileceÄŸini kaydetti.
 
Kaynaklar, ABD BaÅŸkan Yardımcısı Joe Biden’ın ziyaretinde özür konusunun gündeme gelmediÄŸini belirtti.
Ayrıca P5+1 ve Ä°ran görüÅŸmelerinin 1 Temmuz 2015 tarihine uzatılmasına iliÅŸkin olarak kaynaklar, çözüm zemininin ortaya çıkmadığını ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.